Nie ma przedziału tłuszczów, to zależy od diety i tego jak się na nich czujesz. Proporcje n-3 do n-6 już napisałem. Źródła tłuszczów: -nasyconych (tu chyba nie ma problemu) -jednonienasyconych: jajka, tłuste ryby, oliwa z oliwek, sery żółte -n-6: oliwa z oliwek, jajka, orzechy, nasiona -n-3: tran, olej rybi, olej lniany, tłuste ryby - n-3 : [...]
omega-3 stanowi tam ok 30% wszystkich tłuszczów, tran natomiast to olej wątłuszowy (z wątroby), n-3 to ok 20% wszystkich tłuszczów i oczywiście z dodatkiem witamin - Raskus to dodaje do podsumowania o tluszczach (text charona) Źródła tłuszczów: -nasyconych (tu chyba nie ma problemu) -jednonienasyconych: jajka, tłuste ryby, oliwa z oliwek, sery [...]
W sniadaniu sobota i wtorek brak bialka, szynke sataraj sie jaknajczesciej zamieniac na mieso/ryby/jaja/twarog, tak samo sprawa ma sie z chlebem, zamieniaj go na lepszej jakosci zrodla ww zloznych ja ryz/kasze/makaron/ziemniaki. W diecie brakuje warzyw, dodwaj je do kazdego posilku, ogranicz je tylo w okolotreningowych. W "mini-lunchu" [...]
Ja akurat tego testu nie robiłam, ale jak zmniejszyłam ilość i źródła węgli wg wskazówek z książki to też głodna nie byłam, treningi na niskim tętnie wchodziły bez problemu ale już na wyższym był problem bo mocy brakowało i szybko się męczyłam. Teraz po zwiększeniu węgli i białka czuję ogromną różnicę na plus. Na każdego działa coś innego.
[...] twaróg. Czy Ty masz jakieś ograniczenia co do ogólnej ilości białka w posiłkach? Można by się przyjrzeć czy te posiłki są dobrze zbilansowane, tak żeby nie tylko były węglowodany które przy małej aktywności nie są potrzebne w dużych ilościach, ale żeby były źródła zdrowych tłuszczów i białka, o ile nie na tu żadnych zdrowotnych ograniczeń :-)
[...] dzięki Ladies wiem, w tym mogę doradzić. Co do makr - 100 ww to jest o dużo za mało, tarczyca lubi dużo fajnych węgli, ze 2x tyle. :-) Dla ułatwienia podam Ci jeszcze dobre źródła poszczególnych makr dla redukujących się: Białko: mięso nieprzetworzone of kors, podroby (maks. 3x w tyg.), jaja, tłuste ryby, komosa ryżowa, strąki Węglowodany: kasze [...]
[...] posiłków, zachowane makra, potem można kombinować z poszczególnymi makrami w posiłkach. Zamiennik jajek to ciężko znaleźć. Na szczęście są jeszcze inne, dobre i smaczne źródła tłuszczy i białek, którymi można jajka zastąpić. A masz uczulenie tylko na białka, czy na całe? To, czy będzie za dużo, to już zależy od tego, ile zjesz tych węgli w [...]
Czesc, przy Hashi to ten gluten bardzo niewskazany. Bardzo. Wiec moze pozegnaj sie z chlebem i daj lepsze zrodla wegli. Nabial tez nie jeest dobrym rozwiazaniem, a taki koktajl na pseudomleku jest bardzo niedoborowy. Ani w tym bialka ani tluszczu. Zmieniony przez - Tetiszeri w dniu 01/03/2016 09:44:09
[...] doczytałem w Google że osoba która się odchudza powinna jesc od 1.5 do 2 g białka Podaż białka jest zalezna od bardzo wielu czynników i ma bardzo duży przedział (różne źródła różnie podaje 0-8 do 3g) na podaż wpływa min Płeć , skład ciała ( ilość masy mięśniowej i tkanki tłuszczowej) , cel ( redu masa ) , warunki fizyczne , rodzaj [...]
[...] tam jak cebula czosnek etc. Taką dietę trzymam od paru dni, wcześniej jedyna różnica była w tym, że starałem się mieć 200g białka zawsze, lekkim kosztem tłuszczy i węgli, źródła były te same. Jeżeli ludzie się opychają chipsami, piją piwo, jedzą śmieciowe żarcie jak WK(by podbić kcal), i pilnują tylko ilości kcal, to nie wiem, co to za dieta, [...]
[...] jesz tyle ile organizm potrzebuje . w śniadaniu mało białka zmień platki ew daj kasze gryczaną do mleka te słodkie nestle nie nadają się dla osoby ćwiczącej. do szkoły ryż/kasze z miesem . carbo zbędne przed treniongiem. z ostatniego wywal makaron daj oliwe. zmieniaj źródła tłuszczy orzechy ryby zmieniaj źródła węgli ryż kase makaron i dużo wody
[...] i za dużo białka(trenuje głównie SW więc białka biorę 1,8g/kg) W których posiłkach dodać/odjąć ww/b/tł ( proszę o poropozycję produktów ) W 2 3 i 4 posiłku daje różne źródła ww (kasza pęczak,gryczana/makaron razowy/ryż brązowy/chleb żytni razowy) jem też różne warzywa a perś z kuraka czasem zastępuje czerwonym mięsem. Natomiast w posiłku [...]
na pewno za mało białka, przyjmij 2g na kg masy ciała, tłuszcz zaleca się 1-1,5g na kg masy ciała, ale jeżeli tak Ci lepiej na tłuszczach to tak rób, ale zadbaj o właściwe źródła http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2019-02-09 19:25:35
[...] 80% to najwyższej jakości czysty koncentrat białek serwatkowych o dużej aktywności anabolicznej, Zawierający wyłącznie białka pochodzenia zwierzęcego, uznawane za najlepsze źródła aminokwasów. Systematycznie stosowane sprzyja syntezie białek ustrojowych oraz blokowaniu katabolizmu mięśniowego, wpływając równocześnie na poprawę pracy układu [...]
[...] sprytne i adaptują się do wielu sytuacji to są one w stanie białko skonwertować w glikogen, czyli jest to marnowanie białka i lepiej spożyć posiłek, zawierający również źródła WW. Bieganie po siłowni to dobry pomysł, bo po treningu siłowym mamy niższy poziom glikogenu i organizm w większym stopniu musi pobierać energię z tłuszczu. 20-30minut [...]
Mocno mi się nie podoba w jaki sposób rozkładasz białka, tłuszcze, węglowodany w posiłkach np: przed treningiem dałeś odżywkę białkową i wyszło Ci 70 g białka, po treningu dałeś 0 g białka i póżniej jakieś 12, 20 g... słabo wybrałeś żródła węglowodanów, z tłuszczami też jest przeciętnie - to tak wstępnie. Zmieniony przez - ellis w dniu 2006-10-17 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] w każdym posiłku starać się mieć mniej więcej tyle samo białka - niby ważny jest tylko bilans dzienny, ale jednak ja preferuję rozkładanie po równo. tłuszcze, najlepsze źródła to: oliwa z oliwek (do smażenia), orzechy włoskie i nerkowca oraz migdały (do twarogu, do obiadu, do 2 śniadania, do owsianki), tłuszcze z ryb morskich (np. łosoś) [...]
panie zmiłuj się xd chyba już Ci napisał chłop.. ważysz 75kg to 2g białka/kg 1g/tluszzczy reszta ww to 150g(lub więcej jak chcesz) białka, 75g tłuszczu i reszta ww ryże/kasze//makarony/owsianki/owoce i inne zródla ww miesa/jaja/twarogi/ białko orzechy/oliwa z oliwek/olej lniany tłuszze przed i po treng ww są przydatne, a po nawet potrzebne, więc [...]